Hoe verzorg je jouw orchidee het best? 0

De orchidee is mijn favoriete bloem, dat moge duidelijk zijn. Ik heb er dan ook veel in mijn huis staan. Ik vind het ook zo’n bijzondere bloem. hij groeit op alle continenten, behalve op antarctica.
Sommige mensen, waaronder ik, houden van lezen over bloemen en zeker over het lezen over de orchidee. Maar als je daar geen zin in hebt, of geen tijd voor, is het nog steeds niet al te moeilijk om deze bloemen in je huis te hebben en te verzorgen.

 

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de bloem genoeg ruimte heeft, heeft je huis de juiste temperatuur (je hebt drie verschillende orchideeën, koud, middel en warm) en heb je misschien een kas nodig?
Het makkelijkste is om een plant te kopen die al in bloei is, soms kan het namelijk wel vijf jaar duren voordat een plan een bloem geeft vanaf een zaadje. Dan moet je wel heel erg geduldig zijn! Lees je altijd goed in over de soort orchidee die je hebt, elke soort heeft zijn eigen verzorging. Ook wat betreft water geven en zonlicht is dit niet altijd hetzelfde.

Zodra de plant groter wordt, moet je de orchidee ook verpotten, dan heeft de plant meer ruimte voor haar wortels. Na de bloei moet je de plant een klein beetje snoeien, haal de dode bladeren weg en ander dood weefsel.
Zoals je ziet heeft elke orchidee soort een andere verzorging nodig, daar kan je hier nog veel meer over lezen.

(Visited 177 times, 1 visits today)