Doe het zelf 0

 

Rozenpunch is een ontzettend sierlijk en feestelijk drankje. Uitstekend geschikt voor een feestje met je vriendinnen of een bruiloft. Zoals jullie inmiddels wel al weten ben ik nogal van de doe het zelf, want dat is vaak veel goedkoper en ook nog eens leuk om te doen. Bij deze dan ook het recept voor een doe het zelf rozendrankje.

Benodigdheden: Een fijne zeef, 1 theelepels rozenwater, eetbare rozenblaadjes, 1 kop water, 2 koppen suiker, 750 ml droge wijn, 750 mineraalwater met bubbeltjes en een pan. Zo ga je te werk: Verwarm zachtjes al roerend de suiker en het water in een pannetje. Voeg de eetbare rozenblaadjes en de theelepel rozenwater toe. Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Het mag niet koken! Koel het mengsel vervolgens gedurende 3 uur. Zeef de rozenblaadjes uit het mengsel. Pak je mooiste glazen en vul deze met ijsblokjes. Meng het rozenwater, de wijn en het mineraalwater en schenk dit mengsel in de glazen. Voeg ter decoratie wat eetbare rozenblaadjes toe.

(Visited 51 times, 1 visits today)